fbpx

Arabia Saudite miraton ligjin që penalizon ngacmimet seksuale

Ligji parasheh deri në pesë vjet burg dhe një gjobë prej 300.000 Riyals (80,000 dollarë) për ngacmim

Arabia Saudite miraton ligjin që penalizon ngacmimet seksuale

Vendimi shton një sërë ndryshimesh të shtyrë në mbretërinë nga Princi i Kurorës Mohamed bin Salman. Megjithatë, reformat e tij janë lënë në hije nga një valë arrestimesh të aktivistëve javën e kaluar.

Arabia Saudite ka miratuar së fundmi një ligj të ri që penalizon ngacmimin seksual , tha të mërkurën agjencia zyrtare nga kjo mbretëri mysliman.

Këshilli Shura, një organ që këshillon qeverinë miratoi një projekt-ligj që do të vendosë të hënën gjobat deri në pesë vjet burg dhe një gjobë prej 300.000 Riyals (80,000 dollarë) për ngacmim.

Denimet mund të shkojnë edhe më shumë në qoftë se ngacmimi seksual ndodh në vendin e punës ose në shkollë, apo në qendrat ofruar ndihmë apo kujdes për moshuarit, jetimët dhe të tjera të varfërit , apo “kohët e krizës së përgjithshme apo katastrofë” në vend.

Teksti gjithashtu siguron ndëshkimin e kujtdo që “nxit ose pajtohet ose ndihmon një person tjetër të kryejë ngacmime seksuale” me të njëjtin sanksion si i akuzuari.

Përveç kësaj, ata që përpiqen të kryejnë ngacmimet dhe ata që raportojnë ngacmime tek një person “për hakmarrje” mund të dënohen me një dënim më të vogël.

Projektligji është ratifikuar nga qeveria, tha agjensia e SP të mërkurën .

“Është një shtesë shumë e rëndësishme për historinë e rregulloreve në mbretëri,” tha Latifa al Shaalan, një anëtar i Këshillit Shura, në një deklaratë të transmetuar të martën mbrëma nga Ministria e Informacionit.
“Kjo kapërcen një hendek të madh ligjor dhe është një pengesë,” shtoi ai .