Brezi i ri i GLS duket si një version "i rindërtuar" i GLE, por me dizajn të ri. Ndryshe nga vëllezë" />

“Arma” e Mercedes-it kundër BMW X7

“Arma” e Mercedes-it kundër BMW X7

Gjigandi gjerman Mercedes paraqiti përgjigjen e tij ndaj rivalit BMW X7.

Brezi i ri i GLS duket si një version “i rindërtuar” i GLE, por me dizajn të ri.

Ndryshe nga vëllezërit kompaktë, GLS është më i pasur në detajet e trupit të kromit, ndërsa pjesa e prapme e makinës është zbukuruar me drita LED më të holla.

Enterieri ngjason me modelin GLE, i cili kryesisht reflektohet në një panel kontrolli të njëjtë me një ekran të dyfishtë dhe materiale me cilësi të lartë.

Enterieri ofron më shumë hapësirë se kurrë, sidomos në ulëset e pasme

Konsumatorët do të kenë një përzgjedhje të madhe të njësive të fuqisë, përfshirë sistemin më të fundit hibrid “të butë” me 48 volt, me një njësi SUS me gjashtë cilindra nga GLE.

Sa i përket versioneve të fuqishme AMG, do të ketë një V8 me 4.0 litra me një turbo të dyfishtë dhe të gjitha modelet do të kenë një transmetim automatik me nëntë shpejtësi.

Mercedes tashmë po punon në versionin ultra-luksoz Maybach GLS dhe versioni më i shtrenjtë i këtij modeli do të jetë i ndryshëm nga pjesa tjetër e ofertës, kryesisht me parakolpë unike, rrotat dhe maskën e përparme.

GLS i ri zyrtarisht do të paraqitet më 17 prill në panairin e veturave në Nju Jork.