Arrestohen politikanët pro-demokratik në Hong Kong

Arrestohen politikanët pro-demokratik në Hong Kong

Shtatë politikanë pro-demokratik në Hong Kong janë arrestuar për përleshje me ligjvënësit pro-Pekinit në Këshillin Legjislativ të qytetit në maj.

Policia thotë se ata janë akuzuar për përbuzje dhe ndërhyrje të anëtarët e këshillit.

Të dy kampet kundërshtare përfunduan në goditje, të shara dhe shtytje nga të dy anët, për emërimin e kryetarit të një komiteti kryesor.

Askush nga politikanët pro-Pekinit të përfshirë nuk është arrestuar.

Ky është i fundit në një varg arrestimesh të kritikëve të Kinës në Hong Kong, pasi një ligj i ri gjithëpërfshirës i sigurisë kombëtare u vendos nga Pekini në qershor.

Një deklaratën e policisë u tha se gjashtë burra dhe një grua ishin arrestuar si pjesë e një hetimi në takimin e 8 majit, i cili u shndërrua në kaos mes një mosmarrëveshje se kush duhet të kontrollojë një komitet kyç në legjislaturë.

Të arrestuarit përfshijnë Wu Chi-wai të Partisë Demokratike, Andrew Wan Siu-kin dhe Helena Wong Pik-wan, dhe Fernando Cheung Chiu të varur nga Partia e Punës dhe Kwok Wing-kin.