Aska – koncepti i ri i makinës fluturuese

Aska – koncepti i ri i makinës fluturuese

Dizajnuesit e projektit pohojnë se ky mjet/mjet fluturues mund të arrijë shpejtësinë deri në 563 km.

Konstruktorët nga e gjithë bota kanë konkurruar në vitet e fundit të nisin një makinë funksionale fluturuese në treg, por shumica e këtyre përpjekjeve janë në fazën e një ideje fillestare ose prototipi.

Megjithatë, kompani të tilla si AeroMobil dhe Terrafugia bënë përparime të rëndësishme në zhvillimin e makinës fluturuese, gjë që i nxiti të tjerët të nisin në këtë mënyrë.

Në mesin e tyre është kompania start-up SHBA-Izrael NFT (Next Future Transportation), e cila prezantoi konceptin e një makine fluturuese të quajtur Aska. Ndryshe nga shumica e konkurrentëve, automjetet e të cilëve kërkojnë një lloj piste, Aska është projektuar për të drejtuar dhe zbritur vertikalisht.