Astronomët mrekullohen prej pamjeve eklipsit të rrallë diellor

Astronomët mrekullohen prej pamjeve eklipsit të rrallë diellor

Banorët e Dubait kanë përjetuar një moment unik duke ju falenderuar një eklipsi solare tejet të rrallë.

Astronomë të pasionuar udhëtuan nga e mbarë bota për të qenë dëshmitar të këtij fenomeni, raporton EuroNews, shkruan Insajderi.

“Në vendet si India, ose Britania e Kanada ku qielli është me vranësira, mund të shohësh copëza të këtij eklipsi, por nuk krahasohet me pamjen që sheh prej këtu, ku jemi të bekuar me një pamje të kjartë të diellit”, komenton një nga të pranishmit.

Eklipsi solar ndodh gjatë kohës së hënës së dhe kur hëna lëviz direkt në mes të diellit dhe Tokës. Kjo shkakton që hana të bllokojë dritën nga dielli dhe të hedh hije mbi Tokë./Insajderi.com