Australia do të rrisë numrin e trupave në Afganistan

Australia do të rrisë numrin e trupave në Afganistan

Australia ka bërë të ditur se do të rrisë edhe për 30 numrin e trupave ushtarakë në Afganistan.

Ushtarët ndërkombëtarë u vinë në ndihmë ushtarëve afganë për trajnime në betejat kundër talibanëve dhe grupeve të tjera militante.

Ministri i Mbrojtjes i Australisë, Marise Payne i tha senatit se rritja e numrit të këshilltarëve ushtrarakë është kërkuar nga NATO si dhe është mbështetur nga Shtetet e Bashkuara.

Ky ndryshim do të rrisë në 300 numrin e ushtarëve australianë në Afganistan, të gjithë në role jo luftarake.

NATO në Afganistan ka rreth 13,500 trupa, me detyrë në trajnimin, këshillimin dhe asistimin e forcave afgane.

Ushtria amerikane është duke planifikuar zvogëlimin e personelit, pasi aktualisht ka 8400 ushtarë.