“Autostradat nëntokësore” – tunelet që lidhin shtete të largëta me njëra-tjetrën

“Autostradat nëntokësore” – tunelet që lidhin shtete të largëta me njëra-tjetrën

Ka mijëra tunele të nëndheshme në të gjithë Evropën, që shtrihen nga Skoci e deri në Mesdhe.

Ky rrjet 12000-vjeçar masiv nëntokësor është shumë mbresëlënës. Disa ekspertë besojnë se rrjeti ishte një mënyrë për të mbrojtur njeriun nga grabitqarët.

Të tjerë sugjerojnë se tunelët janë përdorur si një autostradë antike nëntokësore (siç janë autostradat sot), që njerëzit të udhëtojnë në mënyrë të sigurt pa marrë parasysh luftërat, dhunën ose madje edhe motin mbi tokë.

Sipas arkeologut gjerman, Heinrich Kusch, nën tunele janë gjetur qindra vendbanime neolitike në të gjithë kontinentin.

Në librin e tij ai thekson se fakti që kaq shumë njerëz kanë mbijetuar pas 12,000 vjetësh, tregon se rrjeti origjinal i tuneleve duhet të ketë qenë shumë më i madh. ” Vetëm në Bavari të Gjermanisë, kemi gjetur 700 metra të këtyre rrjeteve të tuneleve nëntokësore.

Në Styria të Austrisë kemi gjetur tunele me një3 gjatësi prej 350 metrash. Në të gjithë Evropën ka mijëra prej tyre, nga veriu në Skoci deri në Mesdhe.

Heinrich Kusch vëren se tunele të ngjashme nëntokësore ekzistojnë edhe në kontinente të tjera. Në të gjithë Amerikën, ka një numër legjendash të fshehta të kalimeve nëntokësore që shtrihen për milje të tëra, Ai mund thotë se një rrjet tunelesh të con nga skocia deri në Turiq, në Stambollin e sotëm.

Pse u ndërtuan këto tunele të lashta? A ishte duke kërkuar paraardhësit tanë mbrojtje nëntokësore? Shumë prej këtyre legjendave të lashta tregojnë për një katastrofë të madhe që ndodhi në kohët e lashta.

Disa mite dhe legjenda tregojnë gjithashtu se si qeniet e para njerëzore dolën nga shpellat nëntokësore, tunelet dhe madje se edhe vetë qytetet u ndërtuan sipas modeleve të rrugëve nëntokësore.

https://www.youtube.com/watch?v=m3TMeKjiQmk