Bashkimi Evropian fillon vlerësimin e vaksinës ruse

Bashkimi Evropian fillon vlerësimin e vaksinës ruse
Burimi i fotografisë: Valentin Sprinchak | TASS | Getty Images

Agjencia Evropiane e Barnave tha të enjten se do të fillojë vlerësimin e vaksinës ruse të Coronavirusit, Sputnik V, ndërsa blloku kërkon të shpejtojë programin e tij të vaksinimit, shkruan CNBC Neës, transmeton Insajderi.

EMA po përdor një rishikim rrotullues për të studiuar të dhënat për vaksinën e zhvilluar në Rusi. Kjo i lejon autoritetit mjekësor evropian të vlerësojë efikasitetin e tij pasi merr të gjithë informacionin e nevojshëm, përpara se prodhuesi i vaksinave të mund të aplikojë për një autorizim zyrtar.

Duke analizuar studimet përpara aplikimit, miratimi i mundshëm i EMA mund të vijë më shpejt se zakonisht.

Lajmi vjen pasi një numër vendesh evropiane treguan se ata mund të fillonin administrimin e Sputnik V, duke anashkaluar rregullatorin. Sllovakia dhe Hungaria tashmë kanë porositur doza të vaksinës ruse ndërsa Republika Çeke dhe Austria po konsiderojnë vaksinën. /Insajderi.com