BE pret të ketë shtyrje të afatit për tarifat amerikane për vetura

BE pret të ketë shtyrje të afatit për tarifat amerikane për vetura

Komisionerja evropiane për Tregti, Cecilia Malmström, pret që presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump të shtyjë afatin e 18 majit për tarifat amerikane për veturat e importuara nga Bashkimi Evropian.

Trump i cili rriti tarifat mbi 200 miliardë dollarë të importeve kineze, pritet që të marrë një vendim për makinat evropiane të cilat mund të ndikojnë në eksportin dhe importin e tyre.

Malmström tha se ishte e mundur që afati të zgjatet pasi Uashingtoni është i fokusuar në bisedimet tregtare me Pekinin.

“Ka sinjale se mund të zgjatet, për shkak të negociatave tregtare midis SHBA-së dhe Kinës”, tha Malmström.

Udhëheqësit dhe zyrtarët evropianë prej kohësh kishin thënë se nuk do të diskutonin marrëveshjet tregtare nën kërcënimin e veprimeve nga Trump, të cilat disa i krahasuan me negociatat me një armë në kokë.