Bejruti në foto: Para dhe pas shpërthimit shkatërrues

Bejruti në foto: Para dhe pas shpërthimit shkatërrues

Shpërthimi në një depo të një porti në Beirut shkaktoi dëme të jashtëzakonshme në të gjithë kryeqytetin libanez, duke shkatërruar ndërtesat bregdetare dhe duke shkaktuar shkatërrim të gjerë, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Të paktën 137 njerëz vdiqën dhe rreth 5,000 të tjerë u plagosën. Imazhet satelitore dhe ajrore tregojnë shtrirjen e dëmtimit fizik të një qyteti më të mësuar me skena të tilla si rezultat i luftës se sa i aksidenteve.

Para

Satellite image of Beirut port area on 9 June 2020

PAS

Satellite image of Beirut port area on 5 August 2020 after explosion

 

 

Ship damaged by blast

Streetview of port destruction

 

Port of Beirut in 2019 and 2020.

Souk shopping district, before and after blast damage

A view of the damage at Mohammad Al-Amin Mosque after damage, 5 August 2020

Destruction inside the Saint George Maronite Church on 5 August 2020