Biden: Putini është një ‘vrasës’, Rusia ka për të ‘paguar’ për përzierje në zgjedhje

Biden: Putini është një ‘vrasës’, Rusia ka për të ‘paguar’ për përzierje në zgjedhje

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, ka thënë se presidenti rus Vladimir Putin do të “paguajë” pas një raporti të inteligjencës amerikane që lidhte Moskën me një fushatë ndikimi që kërkonte të lëkundte zgjedhjet e Shteteve të Bashkuara të vitit 2020 për ish-presidentin Donald Trump, transmeton Insajderi.

Raporti, i cili u botua nga Zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare të martën, arriti në përfundimin se Moska u përpoq të “shtynte narrativat e ndikimit” që përfshinin pretendime mashtruese ose të pabazuara kundër Biden “për organizatat e mediave amerikane, zyrtarët amerikanë dhe individë të shquar amerikanë, përfshirë disa të afërt me ish-presidentin Trump dhe administratën e tij”, raporton Al Jazeera.

Ai gjithashtu arriti në përfundimin se Putini ishte “i vetëdijshëm dhe ndoshta drejtonte” fushatën për të minuar Biden dhe për të rritur Trump.

Inteligjenca amerikane më parë kishte konkluduar se agjentët rusë kishin kërkuar të përziheshin në zgjedhjet 2016 përmes një fushate hakimi dhe ndikimi.

Në një ekstrakt të një interviste me ABC News të lëshuar të mërkurën, Biden tha se ai e kishte paralajmëruar Putinin se do të kishte pasoja për çdo ndërhyrje të konfirmuar. “Ai do të paguajë një çmim”, i tha Biden intervistuesit George Stephanopulos.

“Ne patëm një bisedë të gjatë, ai dhe unë, kur e njohim relativisht mirë. Dhe biseda filloi, unë thashë, ‘Unë të njoh dhe ti më njeh. Nëse vërtetoj se kjo ka ndodhur, atëherë jini të përgatitur”. Biden u pyet gjithashtu nëse ai mendonte se Putini ishte një “vrasës”. “Po,” u përgjigj Biden. /Insajderi.com