Bien shitjet e makineve europiane

Bien shitjet e makineve europiane

Shitjet e makinave evropiane ranë ndjeshëm në qershor, duke rifilluar një spirale në rënie këtë vit, që ka patur paralajmërime për humbje të prodhuesve gjerman Daimler AG dhe një humbje tremujore të ndarjes së automobilave në rivale BMW AG.

Shitjet ranë me 7.9% në 1.49 milion makina, tha Shoqata Europiane e Prodhuesve të Automjeteve, rënia më e keqe mujore që nga dhjetori. Franca dhe Spanja kishin rënie prej më shumë se 8%, ndërsa shitjet gjermane dhe britanike rënie përkatësisht 4.7% dhe 4.9%.

Ndërsa grupi i industrisë fajësoi rënien e qershorit në më pak ditë pune gjatë muajit, shfaqja e dobët shton zymtësinë që ka mbuluar sektorin dhe sjell rënien në 3.1% që nga fillimi i vitit 2019.

Daimler javën e kaluar lëshoi paralajmërimin e katërt të fitimit në pak një vit për shkak të kostove të taksave dhe pretendimet e emetimeve të larta. Prodhuesi i makinës gjithashtu fajësoi tregjet më të dobëta globale. BMW në maj njoftoi humbjen e saj të parë në një dekadë në ndarjen kryesore të automobilave.