Bill Gates tregon gabimin më të madh të karrierës së tij

Bill Gates tregon gabimin më të madh të karrierës së tij

Bill Gates, bashkë-themeluesi i gjigantit të teknologjisë, Microsoft, ka zbuluar kohët e fundit në një intervistë gabimin më të madh që ai ka bërë ndonjëherë në karrierën e tij. Ai është një nga burrat më të pasur në botë.

Kompania ka zhvilluar një nga softuerët kompjuterikë më të përdorur në botë. Sipas Forbes, Microsoft është kompania e tretë më e madhe në botë, me një vlerë prej 947 miliardë dollarë.

Po, Bill kurrë nuk u diplomua Ai fillimisht u largua nga Seattle dhe u regjistrua në Universitetin e Harvardit në vjeshtën e vitit 1973, duke synuar një karrierë në juridik pas presionit nga prindërit e tij. Megjithatë, Gates kalonte më shumë kohë në laboratorët kompjuterik sesa në klasë dhe rrallë studionte për provimet e tij.

Jeta e kolegjit nuk është për të gjithë Vetëm dy vjet pas regjistrimit, Gates u largua nga Harvardi dhe u bashkua me partnerin e tij, Paul Allen, të cilin ai kishte filluar me një kompani të vogël kompjuterike kur ishte vetëm pesëmbëdhjetë vjeç. Gates dhe Allen ishin shokë fëmijërie. Por ata jetonin në një epokë ku qasja në kompjuterë ishte e rrallë, kështu që shpesh e shkonin fshehtas në dhomën e vetme kompjuterike të shkollës së tyre.

Shkolla vlerëson aftësitë e tyre Kur u zbulua, drejtuesit e shkollës ishin aq të impresionuar nga aftësitë e tyre kompjuterike që, në vend që t’i ndëshkonin djemtë, u ofruan atyre kohë të pakufizuar kompjuterike në këmbim të ndihmës për përmirësimin e performancës së kompjuterit shkollor.

Djemtë hapën një kompani të vogël nga shkolla dhe më pas Microsoftin Në vend që të shkonin në festa, Gates dhe Allen në fakt filluan kompaninë e tyre të parë kompjuterike, ndërsa në shkollë të mesme, e quajtën Traf-O-Data. Pas disa vitesh ata kishin krijuar kompaninë e tyre, Microsoft. Emri Microsoft erdhi nga një përzierje e fjalëve “mikro-kompjuter” dhe “software”, dhe u lajmërua zyrtarisht në Albuquerque, New Mexico, në vitin 1976. Pas gati dhjetë vjetësh të zhvillimit të sistemeve operative Microsoft, kompania shpalosi arritjet e saj kurorëzuese më 1985: Microsoft Windoës. Ata madje shitën një kompjuter në qytetin e Seattle, i cili më pas u përdor për të monitoruar trafikun. Windows u bënë sistemi operativ i sistemit kryesor. Të gjithë fëmijët e viteve ’80 dhe ’90, me siguri e mbajnë mend atë logon e Windoës. Softueri, i cili ishte një mjedis shumëdimensional për kompjuterët IBM, do të mbizotërojë në kompjuterët personalë të botës (PC) dhe e bëri Billin një miliarder në moshën tridhjetë e një vjeçare.

Gabimi më i madh i Billit Në një intervistë të fundit me Village Global, ai po reflektonte në kohën e tij në kompani dhe pranoi një gabim të madh që ai bëri në të kaluarën. Nga gabimi që bëri, ai humbi miliarda dollarë. Një tjetër gabim ishte kur ai humbi bashkëpunimin me telefonin celular. Steve Ballmer, i cili ishte zyrtari kryesor ekzekutiv i Microsoft-it në atë kohë, kishte qeshur me perspektivën e iPhone, duke thënë se ishte telefoni “më i shtrenjtë në botë” dhe kishte thënë se nuk iu shërbnete klientëve biznesmenë ngaqë nuk kishte një tastierë.