Bllokimet pandemike përmirësuan cilësinë e ajrit në 84% të vendeve në të gjithë botën, zbulon raporti

Bllokimet pandemike përmirësuan cilësinë e ajrit në 84% të vendeve në të gjithë botën, zbulon raporti

Bllokimet e Coronavirus-it çuan në përmirësime të cilësisë së ajrit në shumicën e vendeve, por niveli i ndotësve ka të ngjarë të rritet ndërsa qeveritë heqin kufizimet, sipas një raporti të ri, shkruan CNN, transmeton insajderi.

Në Raportin Botëror të Cileësisë së Ajrit të IQAir 2020 thuhet se emetimet e lidhura me njerëzit nga industria dhe transporti ranë gjatë bllokimeve dhe 65% e qyteteve globale analizuan përvojë më të mirë të cilësisë së ajrit në vitin 2020 në krahasim me 2019-tën. Rreth 84% e vendeve të anketuara raportuan përmirësime të cilësisë së ajrit në përgjithësi.

Studiuesit nga IQAir – një kompani globale e informacionit dhe teknologjisë për cilësinë e ajrit – analizuan të dhënat e ndotjes nga 106 vende, duke matur specifikisht PM 2.5, një ndotës mikroskopik që mund të shkaktojë rreziqe serioze shëndetësore. /Insajderi.com