Brenda një shtëpie në Korenë e Veriut

Brenda një shtëpie në Korenë e Veriut

Gazetari i CNN, Will Ripley, ka mundur të dokumentojë pamje të rralla brenda një apartamenti tipik në Korenë e Veriut dhe jetën e përditshme.

Ripley thotë se në 12 udhëtime në këtë vend ka qenë vetëm dy herë në një apartament tipik korean. Çifti që vizitoi jetonte në katin e 13-të të ndërtesës dhe Will i shpjegohet se njerëzit këtu nuk përdornin ashensorin për shkak të ndërprerjeve të energjisë.

“Është diçka që ne në Perëndim nuk e bëjmë, të ngjitësh e të zbresësh përditë shkallët. Kur ngjitesh është një ushtrim i mirë, por pas një dite të lodhshme pune, apo një nate ku ke pirë….”, thotë Will.

Si në çdo shtëpi tjetër në Korenë e Veriut dhe në këtë apartament nuk mungonte fotoja e Kim Il Sung, dhe djalit të tij Kim Jong Li./Top Channel/

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=fjpSW_iXpto” /]