Brexit: Diplomatët e BE mbajnë konferencë për marrëveshjen tregtare

Brexit: Diplomatët e BE mbajnë konferencë për marrëveshjen tregtare

Ambasadorët e BE kanë mbajtur një konferencë për Ditën e Krishtlindjeve mbi marrëveshjen tregtare pas Brexit të arritur me MB.

Kryenegociatori i BE Michel Barnier ka qenë duke i azhurnuar ata mbi marrëveshjen, të arritur pas muajsh bisedimesh të bollshme mbi të drejtat e peshkimit dhe rregullat e biznesit.

Deputetët do të votojnë marrëveshjen në Parlament në 30 Dhjetor, me Mbretërinë e Bashkuar  që do të dalë nga rregullat ekzistuese të tregtisë në 31 Dhjetor.

Dokumenti me 1,246 faqe, i cili përfshin rreth 800 faqe anekse dhe shënime në fund të faqes, është parë nga BBC.

Laburistët thanë se ishte një “marrëveshje e hollë” por ata do ta mbështesnin atë si alternativën e vetme për asnjë marrëveshje, që do të thotë se duhet të fitojë miratimin.

Parlamenti Evropian duhet të ratifikojë marrëveshjen por nuk ka gjasa ta bëjë këtë deri në vitin e ardhshëm, që do të thotë se zbatimi i tij do të jetë zyrtarisht i përkohshëm deri atëherë./Insajderi.com

BBC News