Britania e Madhe lehtëson masat anti-COVID

Britania e Madhe lehtëson masat anti-COVID

Miliona njerëz në Angli janë të gatshëm për shansin e tyre të parë në muaj për prerje flokësh, pazar të rastësishëm dhe vaktet e restorantit.

Skocia, Uellsi dhe Irlanda e Veriut po ndjekin planet e tyre, shumë të ngjashme.

Kufizime mbarëkombëtare kanë ekzistuar në Angli që nga fillimi i janarit, me rregulla të ngjashme në pjesët e tjera të Mbretërisë së Bashkuar, për të shtypur një rritje të infeksioneve të koronavirusit që përfshiu vendin në fund të vitit të kaluar, të lidhur me një variant të ri më të transmetueshëm të identifikuar së pari në Anglinë juglindore .

Britania ka pasur shpërthimin më të keq të koronavirusit në Evropë, me më shumë se 127,000 vdekje të konfirmuara.

Por infeksionet, shtrimet në spital dhe vdekjet kanë rënë të gjitha falë bllokimit dhe një programi vaksinimi masiv që ka parë të paktën një dozë dhënë më shumë se 60% të popullatës së rritur.

Ndërkohë, pjesë të mëdha të Evropës kontinentale po shohin raketa të rasteve, me disa vende që konsiderojnë masa të reja, ndërsa të tjerët kanë shtrënguar tashmë kufizimet. /Insajderi.com