Çfarë është pasaporta e vaksinës COVID dhe si do të funksiononte?

Çfarë është pasaporta e vaksinës COVID dhe si do të funksiononte?

Një “pasaportë vaksine” është dokumentacioni që vërteton se një person ka marrë vaksinën COVID-19.

Pasaportat e vaksinave janë zakonisht një aplikacion me një kod që verifikon nëse dikush është vaksinuar ose testuar për COVID-19.

Ato janë në përdorim në Izrael dhe janë në zhvillim e sipër në pjesë të Evropës, parë si një mënyrë për të ndihmuar në mënyrë të sigurt rindërtimin e industrisë së udhëtimeve të shkatërruara nga pandemia, shkruan Fox News, transmeton Insajderi.

Ata që janë në favor të mandatimit të certifikimeve të vaksinave argumentojnë se dokumentacioni mund të lehtësojë rihapjen e biznesit, eventet masive dhe udhëtimet ndërkombëtare. /Insajderi.com