Çfarë ndodh nëse ju bini në një vrimë të zezë?

Çfarë ndodh nëse ju bini në një vrimë të zezë?

Një vrimë e zezë është një yll i madh i shembur dhe është kaq e dendur saqë nuk lejon as një fije dritë të kaloj përmes saj, shkruan Insajderi.

Ju mund të mendoni se nëse hyni brenda saj, ju do të vdisni, por në fakt fati juaj do të jetë ndryshe,.

Vrimat e zeza më të këqija janë ato të voglat.

Nëse ju bini brenda saj me kokë poshtë, tërheqja gravitacionale në kokën tuaj do të jetë më e fortë sesa në këmbë, dhe trupi juaj do të zgjatej si një fije elastike.

Kjo do të shkaktoj pak dhimbje, por nëse vrima e zezë është më e madhe, tërheqja e gravitetit do të jetë e barabartë kështu që ju mund të digjeni.

Në perspektivën e personit i cili ka hyrë brenda, ju mund të mendoni se keni hyrë, mirëpo personi i cili shikon nga larg, ju sheh juve duke u djegur në hyrjen e vrimës së zezë.

Teoritë rreth vrimës së zezë janë ende të paqarta.

Shkencëtari Stephen Hawkings ka thënë se ato janë portat për një univers tjetër dhe kjo është teoria më e besueshme deri tani./Insajderi.com