Çka është valuta e re digjitale Ethereum që po e mund Bitcoin

Çka është valuta e re digjitale Ethereum që po e mund Bitcoin

Një monedhë tjetër digjitale ka qenë së fundmi duke u zhvilluar përderisa të gjithë ishin duke e përdorur Bitcoin.

Bitcoin është një lloj monedhe digjitale në të cilin përdoren teknika për të rregulluar prodhimin e njësive të monedhës dhe për të verifikuar transferimin e fondeve, që veprojnë në mënyrë të pavarur nga një bankë qendrore.

Kjo monedhë tjetër e re  e përmendur më herët është Ethereum, e cili është pak a shumë si Bitcoin por më e ndërlikuar dhe komplikuar. Bitcoin është shumë më i madh në aspektin e vlerës monetare, por Ethereum është duke u përdorur aq shumë saqë po lehtëson punën e shumë bizneseve.

Pra, çfarë është Ethereum?

Ethereum është një aplikacion i decentralizuar që mbështetë valutën digjitale, ashtu si Bitcoin. Ju mund të paguani për gjërat online dhe çfarëdo të paguani me të çfarëdo aparati që e lexon atë.

Por ka më shumë për Ethereum se sa për Bitcoin. Kriptokalenca, e quajtur eter, vepron përmes një “kontratë të zgjuar”. Kontrata zgjuar është një teknologji e cila bën “blockchain” apo regjistron çdo të dhënë publikisht dhe në mënyrë kronologjike, dhe funksioni “if: then” sistem që lejon Ethereum të tregtohet nëse një kusht i caktuar është plotësuar.

Çfarë është blockchain sërish?

Blockchain është një libër i përhapur ku regjistrohen të gjitha transaksionet e Bitcoin-it dhe Ethereum-it. Është tërësisht decentralizuar, që do të thotë se nuk drejtohet nga asnjë person i caktuar apo kompani. Decentralizimi i saj jap një sërë aplikacionesh të tjera.

Çfarë ka bërë Ethereum tashmë?

Zhvilluesit mund të përdorin Ethereum për të ndërtuar aplikacione që përfitojnë nga teknologjia e kontratave të zgjuara që ajo përdor. Disa mbështesin mikrofinancën, ndërtojnë botën virtuale dhe parandalojnë vjedhjet e identitetit.