Çmimet e naftës nën presionin e luftës tregtare SHBA-Kinë

Çmimet e naftës nën presionin e luftës tregtare SHBA-Kinë

Çmimet e naftës së papërpunuar WTI arritën në 58.43 dollarë për fuçi apo 0.3 për qind më poshtë se niveli aktual, ndërsa çmimet e naftës bruto arritën në 68.82 dollarë për fuçi apo 13 cent më pak.

Të dy llojet e naftës regjistruan nivelin më të lartë këtë vit si pasojë e mosmarrëveshjes tregtare SHBA-Kinë, që mund të përshpejtojë një ngadalësim ekonomik ndërkombëtar.

“Ndjesia mbetet e brishtë dhe e pambrojtur ndaj çdo përkeqësimi në fërkimet tregtare të SHBA-Kinë”, tha Jeffrey Halley, analist i tregut të lartë në OANDA në Singapor, përcjell Telegrafi.

Në tregjet e naftës, efekti i luftës tregtare shihet më mirë përtej tregut vendas.

“Ndikimi nga një luftë tregtare është një çështje më afatgjate”, tha Edward Bell, analist në bankën Emirates NBD.

Në mes të konfliktit tregtar SHBA-Kinë, fitimet për firmat industriale të Kinës ranë.