CNN: Biden e fitoi debatin

CNN: Biden e fitoi debatin

Biden e ka fituar debatin e fundit kundrejt presidentit amerikan, Donald Trump, në betejën për të zënë vendin e të parit në Shtëpinë e Bardhë.

Ky sontazh ka ardhur sipas vëzhgimit që ka bërë CNN, njofotn Insajderi.

Në përgjithësi, 53% e votuesve që panë debatin thanë se Biden fitoi debatin, ndërsa 39% thanë që Presidenti Donald Trump e fitoi ballafaqimin.

Shikuesit edhe një herë thanë që kritikat e Biden ndaj Trump ishin kryesisht të drejta (73% thanë se ishin të drejta, 26% të padrejta) dhe ata u ndanë nëse sulmet e Trump ndaj Biden ishin të drejta (50% thanë po, 49% jo).

Ky është një rezultat më pozitiv për Trump. Në një Sondazh të çastit të CNN pas debatit të parë presidencial, vetëm 28% thanë se mendonin se Presidenti kishte fituar debatin dhe 67% e quajtën të padrejtë kritikën e tij ndaj Biden.

Të gjithë u tha, megjithatë, debati nuk bëri shumë për të lëvizur përshtypjet e asnjërit prej kandidatëve. Pikëpamjet e favorshme të Biden para debatit ishin 55%, dhe ata qëndruan të qëndrueshëm me 56% në intervistat pas debatit. Po kështu, numrat e Trump qëndruan të qëndrueshëm, me 42% që thanë se kishin një pamje të favorshme të Presidentit në intervistat e kryera para debatit të së Enjtes dhe 41% thanë të njëjtën gjë më pas. /Insajderi.com