Coronavirus-i ka rikthyer ‘vrimat e vogla të verës’ në Itali

Coronavirus-i ka rikthyer ‘vrimat e vogla të verës’ në Itali

Baret dhe restorantet në të gjithë botën duhet të rimendojnë mënyrën se si bashkëveprojnë me klientët gjatë pandemisë. Në qytetin italian të Firencës, disa po frymëzohen nga e kaluara: duke përdorur dritare të vogla për të shitur ushqim e pije.

Pak mbi nivelin e tokës, qëndrojnë këto hapje të vogla, të quajtura “buchette del vino”, (“vrima të vogla vere”) në italisht. Dritaret e vogla u përdorën për të shitur verë gjatë periudhës së Rilindjes, dhe kishin për qëllim të ishin më të lira, një alternativë tjetër për konsumatorët përveç tavernave – për të mos përmendur një mënyrë diskrete për tregtarët që të shmangnin pagimin e taksave, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Në vitet 1500, një numër i aristokratëve të qytetit ishin gjithashtu prodhuesit kryesorë të verës në fshat përreth. “Buchette” i lejoi ata të bënin tregti me alkool drejtpërdrejt nga bodrumet e tyre të brendshme, me çdokënd, me një nevojë të zvogëluar për kontakt fizik.

Në maj, pasi Italia lehtësoi mbylljen e saj dy-mujore, disa biznese të F&B në Firence, të cilat ndodhën të jenë të vendosura në ambiente me buchette ekzistuese, vendosën t’i rihapin ato, duke kapitalizuar në aspektin e kontaktit minimal. Verërat, Spritzes Aperol, akullore dhe sanduiçe janë shërbyer nga vrima, në një distancë të sigurt. /Insajderi.com