Coronavirusi dhe kriza ekonomike

Bota po përballet me coronavirusin

Coronavirusi dhe kriza ekonomike

Kombet e Bashkuara po bëjnë një apel për 10,3 miliardë dollarë (8.2 miliardë dollarë) për të ndihmuar në luftimin e pandemisë së coronavirusit, thirrja e tij më e madhe ndonjëherë për mbledhjen e fondeve.

Kombet e Bashkuara thonë se deri në 265 milion njerëz mund të përballen me urinë deri në fund të vitit për shkak të ndikimit të Covid-19.

Po ashtu Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se mos veprimi mund të zhbëjë dekada të zhvillimit. Fillimisht kërkoi 2 miliard dollarë në apelin e parë të coronavirusit në mars.

Pandemia e coronavirusit ka një ndikim të madh në më të varfëritë në botë, raporton Imogen Foulkes i BBC nga Gjeneva.

Ky apel i rishikuar është një rekord. Por, vendet e pasura kanë hedhur librin e rregullave financiare për të mbrojtur ekonomitë e tyre, dhe tani duhet të bëjnë të njëjtën gjë për vendet e varfëra.

Nëse jo, Kombet e Bashkuara paralajmërojnë se bota do të përballet me një seri krizash, me miliona të shtyrë në uri. /Insajderi.com/