“Coronavirusi mund të jetë me ne përgjithmonë”

“Coronavirusi mund të jetë me ne përgjithmonë”

Anëtari i i Grupit Këshillimor Shkencor të qeverisë britanike për Emergjencat, Sir Mark Walport, ka thënë se Coronavirus do të jetë i pranishëm “përgjithmonë në një formë ose në një tjetër”.

Sir Mark Walport, tha se njerëzit do të duhet të vaksinohen në intervale të rregullta.

Komentet e tij vijnë pasi kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) tha se shpresonte që pandemia të përfundojë brenda dy viteve, pasi gripit spanjoll i kishin dashur dy vjet për të kapërcyer, raporton BBC.

Sir Mark tha popullsitë më të dendura dhe udhëtimi nënkupton që virusi përhapet lehtësisht.

Ai gjithashtu tha se popullsia botërore tani ishte shumë më e madhe sesa në vitin 1918.

Duke folur në programin e BBC sot në BBC Radio 4, Sir Mark tha se, për të kontrolluar pandeminë, do të kërkohej “vaksinim global”, por Coronavirusi nuk do të ishte një sëmundje si dëbora “, e cila mund të zhdukej nga vaksinimi”.

“Ky është një virus që do të jetë me ne përgjithmonë në një formë ose një tjetër, dhe pothuajse me siguri do të kërkojë vaksinime të përsëritura,” tha ai.

“Pra, pak si gripi, njerëzit do të kenë nevojë për rivaksinim në interval të rregullt.” /Insajderi.com