COVID-19: Austria futet në izolim të plotë

COVID-19: Austria futet në izolim të plotë

Disa ditë pasi Austria vendosi t’i izolojë të pavaksinuarit, ka njoftuar për izolim të plotë kombëtar për shkak të COVID-19, duke filluar nga e hëna.

Kancelari Alexander Schallenberg tha se do të zgjasë maksimumi 20 ditë dhe do të ketë një kërkesë ligjore për t’u vaksinuar nga 1 shkurti 2022.

Ai po i përgjigjej numrit rekord të rasteve dhe një prej niveleve më të ulëta të vaksinimit në Evropën Perëndimore.

Shumë vende të tjera evropiane po vendosin kufizime ndërsa rastet rriten.

“Ne nuk duam një valë të pestë,” tha Schallenberg pas takimit me guvernatorët e nëntë provincave të Austrisë.

Alexander Schallenberg

Për një kohë të gjatë, kishte pasur një konsensus mbi shmangien e vaksinimeve të detyrueshme.

Megjithatë, shumë njerëz ishin nxitur të mos merrnin vaksinën, për shkak të “shumë forcave politike, kundërshtarëve të dobët të vaksinimit dhe lajmeve të rreme”. Masat ende nuk janë finalizuar.

Shifrat e fundit tregojnë një normë incidence prej 990.7 raste për 100,000 njerëz në javën e kaluar, dhe Ministri i Shëndetësisë Wolfgang Mückstein tha se vendosja e një bllokimi një “zgjidhja e fundit”.

Sipas masave, austriakëve do t’u kërkohet të punojnë nga shtëpia, dyqanet jo thelbësore do të mbyllen dhe shkollat ​​do të mbeten të hapura për fëmijët që kërkojnë mësim ballë për ballë. Ato do të vazhdojnë deri më 12 dhjetor, por do të rivlerësohen pas 10 ditësh./Insajderi.com