COVID-19: Gjermanët përballen me rregullat e reja të bllokimit që mund të zgjasin deri në qershor

COVID-19: Gjermanët përballen me rregullat e reja të bllokimit që mund të zgjasin deri në qershor

Gjermania ka zbatuar rregulla të ashpra bllokimi në një përpjekje për të frenuar një valë të tretë të infeksioneve, duke lëshuar një sërë masash të reja që pritet të zgjasin deri në qershor, shkruan CNBC, transmeton Insajderi.

Protesta janë parë në disa qytete gjermane pasi kufizimet u futën këtë fundjavë. Një orar i lëvizjes, kufizimet për klientët në dyqane, mbylljet e qendrave të kohës së lirë dhe kufizimet për kontaktet me familjarë janë pjesë e masave.

Gjermania po përpiqet të përmbajë një valë të tretë, e cila kryesisht i atribuohet përhapjes së një lloji më infektiv të virusit që u shfaq për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar vjeshtën e kaluar.

Vendosja e një “frenimi emergjence mbarëkombëtare”, qytetet ose rrethet që tejkalojnë një shkallë të incidencës shtatë-ditore prej 100 infeksionesh të reja për 100,000 banorë për tre ditë rresht, tani duhet të zbatojnë bllokimet.

Shkollat duhet të mbyllen nëse nivelet e incidencës janë mbi 165 raste të reja për 100,000 banorë për tre ditë me radhë. /Insajderi.com