COVID-19 mbërrin majën – karantinohet një bazë në Malin Everest

COVID-19 mbërrin majën – karantinohet një bazë në Malin Everest

As mali më i lartë në botë nuk është i sigurt: Mount Everest regjistroi rastin e tij të parë të Coronavirusit pasi një anëtar i një ekspedite të Kampit Bazë u testua pozitiv për COVID-19 javën e kaluar, shkruan NY Post, transmeton Insajderi.

Pacienti i infektuar fillimisht besohej se vuante nga edemë pulmonare në lartësi të lartë dhe u dërgua me ajër në një spital në Kathmandu, Nepal, njoftoi Outside. Sidoqoftë, pas mbërritjes, alpinisti doli pozitiv për COVID-19, duke e detyruar pjesën tjetër të ekipit të karantinohet në Base Camp.

Rasti vjen vetëm disa javë pasi Everest – i cili është mali më i lartë në botë me 8,848 metra – u rihap për alpinistët pasi u mbyll për shkak të pandemisë. /Insajderi.com