COVID-19 me përmasa shqetësuese në Britannë e Madhe

COVID-19 me përmasa shqetësuese në Britannë e Madhe

Spitalet në Liverpool kanë 90% të kapacitetit të tyre të kujdesit intensiv të marrë nga pacientët Covid dhe pavijonet janë pothuajse në nivelin e okupimit në kulmin e epidemisë, ka paralajmëruar një ekspert në mjekësinë e shpërthimit.

Profesori Calum Semple nga Universiteti i Liverpoolit i tha BBC Mëngjesit se ai po parashikonte “një situatë mjaft të tmerrshme brenda një jave apo më shumë” për qytetin, sepse masat e marra tani nuk do të kenë ndonjë efekt për rreth 10 ditë.

“Ne nuk jemi as në dimër akoma dhe sistemi është i stresuar nga kaq shumë raste,” tha ai. Shumë staf i NHS janë jashtë punës për shkak të sëmundjes dhe djegies dhe rajoni gjithashtu përballet me presion mbi shërbime të tjera të tilla si arsimi, shërbimet e zjarrit, furnizimet e ushqimit dhe karburantit për shkak të sëmundjes.

Prof Semple, tha se sipas tij Mançester gjithashtu u kualifikua për masa alarmi “shumë të larta”, së bashku me disa rajone të tjera.

Kryebashkiaku i Liverpool, Joe Anderson i tha BBC se shumë pronarë biznesesh ishin “prekur me lot dhe po na thonë se ata thjesht nuk mund të përballen”, me disa që thonë se ata kurrë nuk do të rihapen pasi u detyruan të mbyllen.

Përveç bareve dhe bareve, dyqanet e basteve, palestrat, qendrat e kohës së lirë dhe kazinotë janë gjithashtu të mbyllura në rajon.

Z. Anderson tha se ai u tha “harroje atë” kur ai kërkoi mbështetje shtesë financiare. “Nuk është e pranueshme,” tha ai. /Insajderi.com