Covid: Miliona njerëz në Angli do t’u nënshtrohen masave të reja më të ashpra të mbylljes

Covid: Miliona njerëz në Angli do t’u nënshtrohen masave të reja më të ashpra të mbylljes

Miliona më shumë njerëz në Angli do të vendosen nën kufizimet e nivelit më të ashpër, ndërsa numri i rasteve vazhdon të rritet.

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock do të përcaktojë detajet se cilat zona do të ndryshojnë në një deklaratë të Commons më vonë.

Shkalla e infektimit në zonat e nivelit më të ulët të Anglisë është rritur me shpejtësi në shtatë ditët e fundit, tregojnë të dhënat e qeverisë.

Rregullat e nivelit të katërt përfshijnë një urdhër “qëndrimi në shtëpi” dhe nënkuptojnë që bizneset si parukierët dhe palestrat duhet të mbyllen.

Duke folur në BBC Mëngjesi, Z. Hancock tha: “Është e qartë siç kemi parë nga të dhënat e ditëve të fundit që numri i infeksioneve po rritet.Kjo fatkeqësisht nuk po ndodh vetëm në Londër dhe Jug-Lindje, siç ndodhi javët e fundit, por ka filluar të ndodhë në të gjitha vendet.”

Varianti i ri “e ka bërë shtypjen e virusit shumë më të vështirë”, tha ai, duke shtuar se qeveria nuk “i mori me lehtësi këto vendime të reja për mbyllje”./Insajderi.com

BBC News