Covid: Pandemia zbut festimet e Vitit të Ri në të gjithë botën

Covid: Pandemia zbut festimet e Vitit të Ri në të gjithë botën

Kufizime po vendosen në festimet e Vitit të Ri në të gjithë botën ndërsa shumë vende përpiqen të frenojnë pwrhapje të reja në rastet e Covid.

Shfaqjet e fishekzjarreve dhe mbledhjet e tjera publike janë anuluar nga Sidnei në New York.

Festimet janë veçanërisht të heshtura në Evropë, mes frikës për një tendosje të re më ngjitëse të sëmundjes.

Franca ka mobilizuar 100,000 policë për të prishur partitë e Vitit të Ri dhe për të zbatuar një shtetrrethim natën.

Më shumë se 1.8 milion njerëz kanë vdekur me virusin në të gjithë botën që nga fillimi i pandemisë një vit më parë. Më shumë se 81 milion raste janë raportuar./Insajderi.com

BBC News