Danimarka do të gërmojë miliona vizon të vrarë për shkak të mutacionit të virusit Covid

Danimarka do të gërmojë miliona vizon të vrarë për shkak të mutacionit të virusit Covid

Danimarka është vendosur të gërmojë miliona vizon që u mbytën për shkak të një mutacioni të koronavirusit.

Rreth katër milion vizon do të zhvarrosen nga varret masive dhe do të digjen për të parandaluar ndotjen, tha qeveria.

Ngjarja do të ndodhë në maj, kur zyrtarët thonë se rreziku i ndotjes së koronavirusit nga kafshët e ngordhura do të ketë kaluar.

Më shumë se 15 milion vizon janë mbytur në Danimarkë, duke shkatërruar industrinë e saj të gëzofit – më e madhja në BE.

Disa nga vizonët e varrosur në varre masive në një zonë ushtarake në perëndim të vendit janë rishfaqur për shkak të gazrave të azotit dhe fosforit të prodhuar nga prishja e tyre.

Të dy vendet e varrimit janë shumë të diskutueshme, pasi njëri është afër një liqeni dhe tjetri jo shumë larg një burimi të ujit të pijshëm. Banorët janë ankuar për rrezikun e mundshëm të ndotjes./Insajderi.com

BBC News