Deb Haalnd, amerikane vendase, është përzgjedhur për të qenë sekretarja e brendshme e Joe Biden

Deb Haalnd, amerikane vendase, është përzgjedhur për të qenë sekretarja e brendshme e Joe Biden

Presidenti i zgjedhur Joe Biden do të emërojë një vendas amerikan për të shërbyer si sekretar i tij i brendshëm, duke udhëhequr agjencinë që qeveris tokat publike, thonë mediat amerikane.

Nëse konfirmohet, Kongresistja Deb Haaland do të jetë personi i parë indigjen që do të drejtojë departamentin, i cili gjithashtu luan një rol kryesor në punët e Amerikës Vendase.

Ajo do të jetë gjithashtu amerikania e parë vendase në rolin e sekretares së kabinetit.

Grupet e të drejtave vendase dhe Demokratët progresivë kishin shtyrë për emërimin e ligjvënësit të Neë Mexico në javët e fundit.

“Do të ishte një nder për të lëvizur axhendën e klimës Biden-Harris, për të ndihmuar në riparimin e qeverisë në marrëdhëniet qeveritare me Fiset që Administrata Trump ka shkatërruar dhe për të shërbyer si sekretarja e parë e kabinetit amerikan vendas në historinë e kombit tonë”, tha zonja Haaland në një deklaratë të cituar në New York Times.

Zonja Haaland, 60, është një anëtare e fisit Laguna Pueblo dhe bëri histori si një nga dy gratë e para amerikane vendase të zgjedhura ndonjëherë në Kongres në 2018./Insajderi.com

BBC News