Del raporti: Britania tmerrësisht e nënverlësoi kërcënimin rus

Del raporti: Britania tmerrësisht e nënverlësoi kërcënimin rus

Qeveria e Britanisë së Madhe “e ka nënvlerësuar tmerrësisht” kërcënimin rus dhe përgjigjen që i duhet këtij kërcënimi, shkruan BBC, njofton Insajderi.

Komiteti i Sigurisë dhe Intelegjencës, në raportin e shumë pritur për aktivitetin rus në Britani ka thënë se qeveria ka ka bërë shaka dhe duhet të marrë masa “sa më shpejt që është e mundur”.

Raporti gjithashtu thotë se qeveria nuk ka ndërrmarrë kurrëfarë veprimi që të hetojë interferencën ruse në referendumin për Bashkimin Evropian.

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë e ka komentuar këtë raport.

E ka quajtur “Ruso-fobik”.

Raporti shton se Britania ishte targeti kryesor i inteligjencës ruse, dhe bashkë me Kombet e Bashkuara e Shtetet e Bashkuara të Amerikës përbën top treshen e interesimit rus.

Shumica e raportit megjithatë ka mbetur sekret, nga frika se mund të përdorët më pas nga Rusia për ta kërcënuar Britaninë./Insajderi.com