Demokratët insistojnë në shkarkimin e Trump-it

Demokratët insistojnë në shkarkimin e Trump-it

Është një javë e re në Uashington, por pasojat nga ngjarjet tragjike të së mërkurës sapo kanë filluar.

Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi po bën presion për të imponuar pasoja për veprimet dhe mosveprimet e Donald Trump javën e kaluar. Kjo do të fillojë me një sfidë 24-orëshe ndaj nënkryetarit Mike Pence për të përdorur amendamentin e 25-të për të hequr Trump nga detyra.

Nëse Pence bie, demokratët do të vënë në lëvizje mekanizmat për fajësimin e dytë të presidentit brenda pak më shumë se një viti, raporton BBC.

Me vetëm tetë ditë të mbetura në presidencën e Trump, megjithatë, demokratët janë shumë të vetëdijshëm për përçarjen e një fajësimi dhe një gjyq i Senatit do të shkaktojë në ditët e para të administratës së Joe Biden.

Kjo është arsyeja pse flitet për shtyrjen e gjyqit të Senatit të Trump deri pas 100 ditëve të para të Biden në detyrë. Në atë pikë presioni për të hequr Trump do të ketë kaluar, por ndëshkimet e tjera – heqja e tij nga strehimet dhe privilegjet që gëzojnë ish-presidentët dhe ndalimi i tij nga zyra e ardhshme federale – ende zbatohen.

Një vit më parë, Republikanët e Senatit votuan si bllok për të liruar presidentin nga akuzat e fajësimit. Këtë herë, megjithatë, mund të ketë disa të gatshëm të përkrahen me Demokratët për t’u siguruar që Trump, pasi të dalë nga pushteti, të mos kthehet më kurrë. /Insajderi.com