Dhjetë trupa të tjerë u zbuluan në varrezën masive të Libisë

Dhjetë trupa të tjerë u zbuluan në varrezën masive të Libisë

Ekipet e forenzikës në Libinë e shkatërruar nga lufta kanë zbuluar 10 trupa të tjerë në varre masive në një qytet i kontrolluar më parë nga një milici jashtë kryeqytetit Tripoli, ka thënë Qeveria e Marrëveshjes Kombëtare, transmeton Isnajderi.

“Tre trupa ishin me sy të lidhur dhe kyçet e tyre ishin gjithashtu ishin të lidhura”, tha ministria e brendshme e GNA në një postim në Facebook të enjten mbi gjetjen e fundit të ashpër në Tarhuna, 80 km (50 milje) në juglindje të Tripolit, raporton Al Jazeera.

Kombet e Bashkuara kishin shprehur “tmerr” kur varret masive u zbuluan për herë të parë qershorin e kaluar. Që nga ajo kohë, më shumë se 120 trupa janë zhvarrosur atje, përfshirë gra dhe fëmijë, pas gjetjeve më të fundit.

Zbulimi qershorin e kaluar erdhi një ditë pas tërheqjes së forcave besnike ndaj komandantit renegat të Libisë lindore Khalifa Haftar nga qyteti. Haftar kishte përdorur Tarhuna si pikën kryesore të skenës për një përpjekje përfundimisht të dështuar për të kapur kryeqytetin në një ofensivë ushtarake të nisur në prill 2019. /Insajderi.com