Dhunë nëpër rrugët e Barcelonës, 350 mijë persona protestojnë duke kërkuar pavarësi

Dhunë nëpër rrugët e Barcelonës, 350 mijë persona protestojnë duke kërkuar pavarësi

Përplasjet midis policisë dhe elementëve militantë në një turmë me mijëra demonstrues e shndërruan një pjesë të Barcelonës qendrore në një fushë beteje të shtunën pasi një ditë tjetër e protestave pro pavarësisë u kthye e dhunshme.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, të paktën gjashtë njerëz u shtruan në spital me lëndime dhe barrikada u vendosën mirë pasi oficerët sulmuan radhët e demonstruesve – shumë të rinj dhe me fytyra të maskuara – të cilët kishin mbledhur grumbullime jashtë selisë së policisë spanjolle.

Qëndrimi i dhunshëm në zemrën turistike të qytetit ofroi prova se ekzistojnë dallime të thella midis elementeve të rreptë dhe pajtues brenda lëvizjes së pavarësisë së rajonit

Protesta thuhet se zgjati disa orë para se protestuesit të shpërndaheshin nëpër rrugët e qytetit.

Megjithatë, protesta e shtunës nuk ishte e para e dhunshme, me trazira, veçanërisht në 18 tetor, që ishin më të përhapura.

Por kjo ishte në kontrast të ashpër me ngjarjet e hershme të ditës, kur rreth 350,000 katalanas kishin marshuar paqësisht nëpër qytet, në mbështetje të thirrjeve për lirimin e liderëve të burgosur, nga grupet e të drejtave civile.