Diamanti i rrallë rozë shitet në ankand për 26.6 milionë dollarë

Diamanti i rrallë rozë shitet në ankand për 26.6 milionë dollarë

Një diamant rus jashtëzakonisht i rrallë rozë-vjollcë është shitur në një ankand në Zvicër për 26.6 milion dollarë.

Diamanti 14,8 karat, i quajtur “Shpirti i Trëndafilit”, është më i madhi në llojin e tij që do të dalë në ankand, pasi 99% e të gjithë diamanteve rozë janë nën 10 karat.

Madhësia e tij, së bashku me ngjyrën dhe strukturën e brendshme të patëmetë, ndihmuan në tërheqjen e çmimit të lartë në Sotheby’s në Gjenevë.

Emri i ofertuesit fitues nuk është bërë i ditur publikisht.

Ishte një nga tre gurët në një koleksion nga kompania ruse e minierave Alrosa, të gjithë u emëruan pas baleteve të famshëm rus.

Diamanti i përafërt u quajt Nijinsky, për nder të balerinit dhe koreografit ruso-polak.

Rekordi aktual i çmimit për një diamant rozë mbahet nga CTF Pink Star. Guri 59 karat u shit në ankand për 71 milion dollarë (57 milion £) në Sotheby’s në Hong Kong në Prill 2017./Insajderi.com

BBC News