Disa studentë mund të jenë infektuar qëllimisht me COVID-19

Disa studentë mund të jenë infektuar qëllimisht me COVID-19

Universiteti Brigham Young-Idaho po heton raportet që disa studentë janë duke kontraktuar qëllimisht Coronavirus në mënyrë që të shesin plazmën e tyre që përmbajnë antitrupa COVID-19, njofton Insajderi.

Universiteti ndau zhvillimin në një deklaratë të hënën të postuar në faqen e tij të internetit.

“BYU-Idaho shqetësohet thellë nga disa individë që kanë ekspozuar qëllimisht veten ose të tjerët ndaj COVID-19, me shpresën për të marrë sëmundjen dhe për t’u paguar për plazmën që përmban antitrupa COVID-19”, thuhej në deklaratën e shkollës.

“Universiteti dënon këtë sjellje dhe po kërkon në mënyrë aktive prova të ndonjë sjelljeje të tillë midis trupit tonë studentor”.

Shkolla tha se çdo student i shpallur fajtor për një sjellje të tillë do të përballet me një pezullim të menjëhershëm.

Sipas numrave më të fundit të siguruar nga shkolla, 109 studentë të BYU-Idaho kanë Coronavirus. /Insajderi.com

Burimi: New York Post