Disa veti të shëndetshme të lëngut të portokallit

Disa veti të shëndetshme të lëngut të portokallit

Lëngu i portokallit është ndër lëngjet më të preferuara në industrinë e pijeve nga lëngjet e frutave.

Ky lëng përveç që është mjaft i shijshëm ka edhe një numër të madh të vetive pozitive, përmban vitamina C dhe kalciumi.

Këtu do ti listojmë disa përfitime shëndetësore nga lëngu i portokallit.

Lëngu i portokallit përmban në vete një numër të madh të vetive ushqyese dhe ka efekte pozitive në organizëm dhe ka shumë kalori.

Fakti që përmban shumë vitamina C dihet se ndikon drejt për drejtë në imunitetin e organizimit, duke e bërë më imun.

Për më tepër vitamina C ndikon edhe tek foshnjat duke stimuluar formimin e kockave dhe ndikon po ashtu në shërimin e plagëve.

Falë kaliumit mineral që posedon lëngu i portokallit, ndikon edhe në përmasimin e gjakut, ndihmon në forcimin e eshtrave dhe parandalon sëmundjet e zemrës dhe sulmet.

Lëngu i portokallit po ashtu ekuilibron antioksidantet, që ndikojnë direkt në parandalimin e sëmundjeve kronike dhe të sëmundjeve të zemrës, diabetit apo kancerit.

Lëngu i portokallit ndikon edhe në parandalimin e gurëve në veshkë, në bazë të një studimi u mësua se ata që konsumojnë së paku një herë në ditë lëng portokalli janë të rrezikuar 12% më pakë se pjesa tjetër.

Veti tjetër e mirë e lëngut të portokallit është edhe ndikimi në parandalimin e sëmundjeve kronike, pasi që ndihmon të mbahet në kontroll inflamacioni, që shkakton sëmundje kronike.

Duke u nisur nga të gjitha këto përfitime që ofron ky lëng dhe po ashtu nga shija e tij e mirë, atëherë është e udhës që këtë lëng ta bëni pjesë të përditshmërisë tuaj duke e pasur në çdo tryezë familjare.

Kur jemi të ky lëng kemi edhe kompaninë vendore Frutti, që tash e gati 20 vite na ofrojnë lëngjet më të mira me cilësinë dhe shijen më të mirë.

Frutti ofron një sasi të lëngjeve si: pjeshkë, boronicë, vishnje, dredhëz, mollë, rrush, dardhë, qershi e të tjera.

Jeto shëndetshëm duke konsumuar lëngjet të shëndetshme nga Frutti.