Dita e 83-të e luftës Ukrainë – Rusi: Ngjarjet e fundit nga lufta Ukrainë – Rusi

Dita e 83-të e luftës Ukrainë – Rusi: Ngjarjet e fundit nga lufta Ukrainë – Rusi

Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës thotë se 264 mbrojtës të uzinës Azovstal në Mariupol janë evakuuar në territorin e kontrolluar nga separatistët në rajonin separatist të Donbasit të Ukrainës.

Të evakuuarit përfshijnë 53 trupa ukrainase të plagosur rëndë, si dhe 211 të tjerë

Ushtria ukrainase thotë se po përpiqej të evakuonte forcat e saj të mbetura nga veprat e Azovstal, me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky duke shtuar se Ukraina kishte nevojë për heronjtë e saj të gjallë.

Burimet ushtarake perëndimore thonë se presidenti rus Vladimir Putin tani është i përfshirë drejtpërdrejt në drejtimin e përditshëm të luftës në Ukrainë dhe së bashku me shefin e tij të shtabit, po merr vendime që zakonisht merren nga më shumë oficerë të rinj, raporton BBC.

Një nga burimet i tha BBC-së se kjo ishte një provë tjetër se fushata e Moskës ende nuk po shkon sipas planit dhe zoti Putin po bëhet gjithnjë e më i frustruar nga pengesat e saj.