Do të nis ndërtimi i një hoteli në hapësirë – si do të duket?

Do të nis ndërtimi i një hoteli në hapësirë – si do të duket?
Burimi i fotografisë: The Gateway Foundation/Orbital Assembly

Një kompani e teknologjisë amerikane shpreson të ofrojë një hotel hapësinor shumë përpara fundit të kësaj dekade, shkruan EuroNews, transmeton Insajderi.

Stacioni ‘Voyager’ i Fondacionit Gateway është aktualisht në zhvillim, me qëllimin që të sigurojë dhoma për deri në 400 persona. Korniza e saj rrotulluese rrethore duhet të lejojë që struktura të imitojë një nivel graviteti artificial të ngjashëm me Marsin – 40 për qind të Tokës.

Projekti pritet të jetë i pari për të krijuar një mjedis më të gjallë, afatgjatë për njerëzit në këtë mënyrë.

Stacioni Voyager do të ofrojë një shumëllojshmëri mundësish të ngjashme me anijet e lundrimit si për të ngrënë, pushuar dhe punuar, duke përfshirë një banjë shëndetësore, kinema dhe bare. Hoteli do të ketë kapacitetin për të rrethuar planetin në vetëm 90 minuta.

Kjo logjistikë do të bëhet e mundur nga Orbital Assembly, një kompani ndërtimi hapësinor. Ata kanë zhvilluar Robotin e Strukturës së Mirëbesimit (STAR), i cili do të ndërtojë hotelin në orbitë pas përfundimit të testimit të suksesshëm të gravitetit.

Një datë është caktuar të fillojë ndërtimi në vitin 2025, me pritjen që hoteli do të jetë plotësisht funksional deri në vitin 2027. /Insajderi.com