Dogana gjermane ndalon 35 ton lodra “Fidget Spinners”

Dogana gjermane ndalon 35 ton lodra “Fidget Spinners”

Një aeroport në Gjermani ka marrë një qëndrim kundër lodrës “fidget spinner” duke ndaluar 35 tonë të lodrës, duke mos i lënë të hyjnë në vend në maj.

Zyrtarët e doganës në një aeroport në Frankfurt thanë se fëmijët mund të ngulfaten në pjesët të cilat mund të largohen nga lodra që rrotullohet. Si rezultat ata planifikojnë të shkatërrojnë lodrat e ndaluara, shkruan Time.

“Fidget Spinnerët”, të cilët janë bërë inspirim për gjithçka, prej artit të thonjve tek teknikat e reja në kuzhinë në SHBA, është thënë të ndihmojnë fëmijët me çrregullim të hiperaktivitetit dhe deficit të vëmendjes, edhe pse shkenca nuk e vërteton këtë.

Disa e cilësojnë lodrën si shumë të rrezikshme, përfshirë një nënë vajzës së të cilës është dashur t’i bëhet operacion pasi kishte gëlltitur një pjesë të lodrës. /Insajderi.com