Donald Trump i vendosur ta emërojë gjykatësen para zgjedhjeve

Donald Trump i vendosur ta emërojë gjykatësen para zgjedhjeve

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë se do të emërojë një zëvendësuese të Ruth Bader Ginsburg deri në fund të javës dhe i kërkoi Senatit të kontrolluar nga Republikanët të konfirmojë zgjedhjen e saj në Gjykatën Supreme përpara zgjedhjeve të 3 nëntorit.

Plani i Trump-it ka shkaktuar një betejë me aksione të larta përpara zgjedhjeve.

Trump do të zëvendësonte Ginsburg, një guximtare liberale e cila vdiq të premten në moshën 87 vjeçare.

Presidenti duket se ka siguruar mbështetjen e mjaftueshme në Senatin Amerikan për të fituar miratimin për të nominuarin e tij, raporton BBC.

Kjo do të krijonte një shumicë të prirur nga e djathta në gjykatë për dekada.

Bilanci ideologjik i gjykatës me nëntë anëtarë është thelbësor për vendimet e saj mbi çështjet më të rëndësishme në ligjin e SHBA. /Insajderi.com