Donald Trump pritet të urdhërojë tërheqjen e trupave nga Afghanistani dhe Iraku

Donald Trump pritet të urdhërojë tërheqjen e trupave nga Afghanistani dhe Iraku

Ushtria amerikane pret që Presidenti Donald Trump të urdhërojë një tërheqje të mëtejshme të trupave nga Afganistani dhe Iraku, sipas zyrtarëve të mbrojtjes të cituar nga media amerikane.

Trupat në Afganistan do të shkurtohen nga rreth 5,000 në 2,500 nga mesi i janarit, thanë zyrtarët. Në Irak ato do të reduktohen nga 3,000 në 2,500.

Presidenti Trump më parë ka thënë se dëshiron “të gjithë” trupat në shtëpi deri në Krishtlindje.

Ai po refuzon të pranojë zgjedhjet e 3 nëntorit Joe Biden.

Tërheqja duhet të përfundojë deri në 15 Janar, njoftoi media amerikane, vetëm disa ditë para inaugurimit të Z. Biden si president.

Por plani i raportuar i zotit Trump po përballet me kritika të rralla nga një koleg tjetër republikan – udhëheqësi i Senatit Mitch McConnell, i cili paralajmëroi militantët se “do ta donin këtë ide”.

Senatori i Kentucky tha: “Ne po luajmë një rol të kufizuar  por të rëndësishëm në mbrojtjen e sigurisë kombëtare amerikane dhe interesave amerikanë kundër terroristëve që nuk do të donin asgjë më shumë se sa për forcën më të fuqishme për mirë në botë që thjesht të marrim topin dhe të shkojmë në shtëpi.

“Ata do ta donin atë”, përfundoi ai./Insajderi.com

BBC News