Dr. Fauci sapo tha disa fjalë të rëndësishme që të gjithë duhet t’i mbajnë mend

Dr. Fauci sapo tha disa fjalë të rëndësishme që të gjithë duhet t’i mbajnë mend

Pandemia e Coronavirusit është ende duke përshkruar të gjithë botën dhe të gjithë po e mendojnë këtë: situata ka të ngjarë të përkeqësohet para se të përmirësohet.

Me vjeshtën në vrull të plotë dhe dimrin në qoshe, temperaturat më të ftohta dhe sezoni i afërt i gripit do të shkaktojnë një rritje masive në rastet e reja të Coronavirusit sipas ekspertëve të shëndetit, njofton Insajderi.

Por gjithsesi, ia vlen të kujtohet se Coronavirusi, në një moment, do të jetë diçka që do ta lëmë prapa. Në një skenar ideal, një vaksinë do të zhvillohet dhe miratohet deri në fund të vitit dhe, nëse gjithçka shkon mirë, do të administrohet në disa pjesë të botës para vitit 2022. Sigurisht, ndërkohë, njerëzit duhet t’i përmbahen udhëzimeve të sigurisë të tilla si distancimi, higjiena e duhur e duarve dhe mbajtja e maskës kur është e përshtatshme.

Ndërsa Dr. Anthony Fauci kohët e fundit ka shprehur shqetësim mbi mënyrën se si disa shtete po trajtojnë Coronavirusin, ai kohët e fundit tha për Wired se Coronavirusi përfundimisht do të ndalojë së qeni një shqetësim i vazhdueshëm.

“Ky shpërthim do të marrë fund”, tha Fauci. “Ne do të bëjmë një vaksinë. Dhe nëse bashkojmë një vaksinë me masa të kujdesshme të shëndetit publik, mund ta lëmë pas vetes virusin”.

Fauci gjithashtu theksoi rëndësinë e qëndrimit vigjilent në luftën kundër Coronavirusit. Profesionistë të tjerë shëndetësorë i kanë bërë jehonë të njëjtës thirrje, duke vënë në dukje se hapja e restoranteve dhe bareve nuk duhet të rezultojë në njerëzit të marrin masa e sigurisë kundër COVID-19 më pak seriozisht. /Insajderi.com

Burimi: BGR