Drejtori i BBC thotë se stafi mund të marrë pjesë në Paradën e Krenarisë përkundër politikave të paanësisë

Drejtori i BBC thotë se stafi mund të marrë pjesë në Paradën e Krenarisë përkundër politikave të paanësisë

Stafi i BBC ende mund të marrë pjesë në paradat e Krenarisë nën udhëzimet e reja të paanësisë të korporatës, ka thënë drejtori i përgjithshëm Tim Davie.

Udhëzimet e botuara të enjten thanë se punonjësit e BBC News nuk duhet të marrin pjesë në marshime për “çështje të diskutueshme”.

Sipas raportimeve kjo mund të nënkuptonte se ata mund të mos ishin në gjendje të bashkohen me ngjarjet e Krenarisë, të cilat mbështesin të drejtat LGBTQ +.

Por z. Davie ka thënë se gazetarët mund të marrin pjesë nëse ata nuk “po merrnin një qëndrim mbi çështjet e politizuara ose të kontestuara”.

Me synimin për të ruajtur paanësinë e transmetuesit, udhëzimi i ri tha se punonjësit nuk duhet të “shprehin një mendim personal mbi çështje të politikës publike, politikës ose temave të diskutueshme”.

Davie i tha stafit të premten: “Nuk ka asnjë ndalim për të marrë pjesë në Paradën e Krenarisë”.

“Udhëzimi që botuam dje e bëri shumë të qartë se stafi jashtë lajmeve dhe çështjeve aktuale dhe gazetarisë faktike mund të marrë pjesë në marshime, demonstrata dhe protesta si individë privatë”.

“Ekzistojnë konsiderata të ndryshme për stafin që punon në lajmet dhe çështjet aktuale dhe gazetarinë faktike (dhe drejtuesit e lartë) por unë dua të jem i qartë se nuk ka asnjë problem për stafin, të marrin pjesë në ngjarjet e komunitetit që janë qartësisht festive ose përkujtimore dhe nuk kompromentojnë perceptimet të paanësisë së tyre”./Insajderi.com

BBC News