Dyshime në administratën e Trump, Irani mund të ketë shmangur qëllimisht zonat me amerikanë

Dyshime në administratën e Trump, Irani mund të ketë shmangur qëllimisht zonat me amerikanë

Ekziston besimi në mesin e disa zyrtarëve të administratës së Trump se raketat e Iranit evituan qëllimisht zonat e banuara me amerikanë.

Këta zyrtarë treguan se Irani mund t’i drejtonte raketat e tyre për të goditur zonat që janë të populluara nga amerikanët – por ata nuk e bënë.

Ata sugjeruan që Irani mund të ketë zgjedhur të dërgojë një mesazh para se të ndërmarrë një veprim që do krijonte rrëmujë të madhe.

Raketat gjithashtu goditën pranë konsullatës amerikane në Erbil, por jo vetë konsullatën, megjithëse edhe mund të e kishin bërë këtë. Zyrtarët kanë thënë se nuk ka pasur viktima të SHBA si rezultat i sulmeve.

Pentagoni po vlerëson nëse ky ishte kufiri i përgjigjes së Iranit dhe i kalibruar për të siguruar që nuk do të shkaktonte dëme të konsiderueshme, sipas një burimi me njohuri rreth çështjes. Ekzistojnë gjithashtu pyetje në lidhje me aftësitë e synimeve të Iranit, të cilat mund të kenë ndikuar në zonat që u goditën.

“Ne mund ta kishim bërë dhe nuk e bëmë atë”, është mesazhi që iranianët u duk se po dërgonin, tha një zyrtar i Departamentit të Shtetit.