E djathta ekstreme fiton zgjedhjet në Qipro

E djathta ekstreme fiton zgjedhjet në Qipro

Partia e djathtë ekstreme ELAM dhe një grup i përçarë centrist kanë arritur fitore të konsiderueshme në zgjedhjet parlamentare në Qipro të dielën.

Me të gjitha votat e numëruara, qendra e djathtë DISY doli në vendin e parë me 27.77 përqind të votave, e ndjekur nga partia AKEL me rrënjë komuniste.

Por partitë përkatëse humbën 2.9 dhe 3.3 përqind të bazave të tyre të mbështetjes nga zgjedhjet e mëparshme, ndërsa ELAM fitoi 6.78 përqind të votave, pothuajse dyfishi i pjesës së tij në 2016 dhe DIPA centrist fitoi 6.1 përqind.

“Rezultati nuk është ai që prisnim,” tha Sekretari i Përgjithshëm i AKEL Andros, raporton Euronews.

Ai në një tubim partie tha se “ne e respektojmë atë dhe do ta shqyrtojmë me kujdes për të nxjerrë konkluzione, por tani mund të themi se nuk arritëm t’i bindim’.

Sondazhet u hapën normalisht të dielën për 558,000 votues me të drejtë në ishull, të cilët po zgjidhnin midis 21 partive politike për 56 vendet qipriote greke në parlament.

Pjesëmarrja ishte 65.73 përqind, vetëm 1 përqind më e ulët se në sondazhin e mëparshëm, megjithë situatën e vazhdueshme COVID-19. /Insajderi.com