Eksperti amerikan paralajmëron për ‘COVID-32’ nëse origjina e COVID-19 nuk zbulohet

Eksperti amerikan paralajmëron për ‘COVID-32’ nëse origjina e COVID-19 nuk zbulohet

Një hetim i plotë mbi origjinën e COVID-19 në Kinë është “absolutisht kritik” për të parandaluar pandemitë në të ardhmen – dhe për të shmangur “COVID-32”, paralajmëroi një ekspert amerikan të dielën.

“Do të ketë COVID-26 dhe COVID-32 nëse nuk e kuptojmë plotësisht origjinën e COVID-19. Kjo është absolutisht kritike”, tha Dr. Peter Hotez, dekan i Shkollës Kombëtare të Mjekësisë Tropikale në Kolegjin e Mjekësisë Baylor, raporton NewYorkPost, transmeton Insajderi.

Hotez tha se beson që Shtetet e Bashkuara të Amerikës “duhet të bëjë më shumë sesa të fillojë një hetim të inteligjencës në teoritë se virusi u shfaq natyrshëm nga kafshët ose u përhap nga një laborator në Wuhan, Kinë”.

Ai theksoi se Amerika duhet të dërgojë ekspertë në epiqendrën origjinale të pandemisë në Wuhan.

“Ne kemi nevojë për një ekip shkencëtarësh, gjenealogjistësh, biologësh, ekologjistësh të shkopinjve në provincën Hubei për gjashtë muaj deri në një periudhë një vjeçare dhe të zbulojmë plotësisht origjinën e COVID-19”.

Megjithatë, Hotez pranoi se Kina mund të jetë rezistente ndaj një hetimi të plotë. Një ekip i Organizatës Botërore të Shëndetësisë që hetoi vendin në fillim të këtij viti u pengua nga gërmimi i pavarur për shkak të ndërhyrjeve nga Pekini./Insajderi.com